علت ایجاد صدای پارکت لمینت
صدای پارکت لمینت یکی از معایب پارکت لمینت در استفاده از آن برای دکوراسیون داخلی ساختمان است. جیر جیر کردن پارکت لمینت صدای ناخوشایندی است که در هنگام راه رفتن بر روی آن ایجاد می شود. بروز چنین حالتی به دلایل مختلفی ایجاد می شود که با شناسایی این دلایل به راحتی می توان در جهت رفع آن ها اقدام کرد.
علت جذابیت پارکت لمینت در دکوراسیون داخلی
جدای از بحث مشکل صدای پارکت لمینت استفاده از این نوع متریال در کف پوش ساختمان ها سبب زیبایی و جذابیت نمای داخلی ساختمان می شود. این کفپوش های بسیار زیبا و مدرن علاوه بر هزینه پایین در مدت زمان بسیار کوتاهی قابل نصب می باشند.شما میتوانید نحوه نصب پارکت لمینت را در این قسمت بخوانید همچنین استفاده از این نوع کف پوش سبب می شود تا فضای داخلی فضایی صمیمی و گرم به نظر برسد.
چرا پارکت صدا می دهد؟
یکی از دلایل اصلی و مهم ایجاد صدای پارکت لمینت نصب ناصحیح آن است. در صورتی که کار نصب کفپوش مورد نظر توسط نصاب حرفه ای و کاربلد انجام بگیرد تا حد زیادی از بروز چنین حالتی جلوگیری خواهد شد. زیرا یک نصاب حرفه ای پیش از نصب می داند که باید تایل ها را به مدت حداقل ۲۴ ساعت در فضای مربوطه قرار دهد علت ایجاد صدای پارکت لمینت.
این کار سبب می شود تا دمای تایل ها با دمای محیط یکسان شوند در نتیجه نصب آن ها صحیح و اصولی انجام بگیرد. همچنین این کار سبب می شود نصاب بتواند فاصله میان تایل ها را به حداقل رسانده و در نهایت پارکتی بدونه صدا و قوی را در کفپوش ساختمان اجرا کند.
جیر جیر کردن پارکت لمینت
جیر جیر کردن یکی از رایج ترین صدای پارکت لمینت است. اغلب افرادی که از این نوع کفپوش استفاده می کنند از این صدا شکایت دارند. اغلب پارکت های نامرغوبی که لایه میانی آن ها ام دی اف است دارای چگالی متوسط بوده و در نتیجه بعد از نصب شروع به تولید صدا می کنند.
بنابراین برای جلوگیری از ایجاد صدای جیر جیر در این نوع کفپوش بهتر است از متریالی مرغوب استفاده کرد. اغلب کفپوش های مناسب دارای لایه ی میانی از جنس اچ دی اف هستند.
دلایل به وجود آمدن صدا در پارکت لمینیت
از جمله مهم ترین دلایل ایجاد صدای پارکت لمینت عبارتند از:
۱: طول عمر پارکت لمینت و باز شدن درز میان تایل ها: به طور حتما طول عمر و گذشت مدت زمانی طولانی از استفاده از این نوع کفپوش ها سبب کهنگی و از دست رفتن کیفیت در آن ها می شود. در نتیجه تولید صدا هنگام راه رفتن بر روی آن ها امری طبیعی می باشد و لازم است فورا نسبت به تعویض کفپوش اقدام کرد.
۲: ایجاد فاصله میان تایل ها به دلیل نصب غیر اصولی و نامناسب: ایجاد فاصله میان تایل ها نیز یکی دیگر از دلایل تولید صدا در این نوع کفپوش ها می باشد. زمانی که از روش های اصولی برای چسباندن قطعات پارکت به همدیگر استفاده نشود این قطعات از هم فاصله گرفته و تولید صدا می کنند.
بیشتر بخوانید : دراین قسمت میتوانید برق انداختن پارکت لمینت را یاد بگیرید .
۳: بالا آمدن پارکت به دلیل نصب غیر حرفه ای: یقینا پارکت لمینتی که از جای خود کنده شده و بالا آمده باشد دلیلی جز نصب غیر حرفه ای ندارد. در صورتی که کفپوش اصولی کار گذاشته نشده باشد بعد از مدتی بالا خواهد آمد در نتیجه هنگام راه رفتن تولید صدا خواهد کرد.
۴: شرایط محیطی: شرایط محیطی یکی دیگر از دلایل ایجاد صدای پارکت لمینت می باشند. قرار گیری این نوع کفپوش ها در معرض رطوبت، سرما و گرمای شدید باعث می شود تا کیفیت اولیه خود را از دست داده در نتیجه تولید صدا نمایند.
۵: کیفیت ساخت نامناسب: همانگونه که پیشتر نیز شرح داده شد کیفیت متریال به کار رفته در پارکت لمینت یکی از دلایل ایجاد صدا در آن می باشد. هر چه لایه های چوب به کار رفته در کفپوش مرغوب تر باشند مدت زمان بیشتری بدون مشکل می توان از آنها استفاده کرد.
۶: نصب کفپوش بر روی زمین ناهموار: در واقع نصب کفپوش بر روی سطح ناهموار یکی از دلایل اصلی ایجاد صدای پارکت لمینت است. برای جلوگیری از چنین حالتی قبل از اجرای کفپوش بهتر است سطح مورد نظر به طور کامل بررسی شودو زیر به درستی مناسب انجام شود . زیرا کوچک ترین ناهمواری و ناصافی باعث ایجاد صدا در کفپوش خواهد شد. جهت رفع این مشکل اغلب سطح زیر کفپوش را با یک لایه فوم می پوشانند تا سطح صافی ایجاد شود.
۷: رطوبت: اغلب پارکت لمینت ها از چندین لایه فشرده شده چوب ضد آب تشکیل شده اند که این ها پارکت ضد آب هستند اما این دلیلی موجهی برای نصب آن ها در محیط مرطوب نیست. زیرا قرارگیری این نوع کفپوش ها در معرض رطوبت دائمی سبب از دست دادن کیفیت و متورم شدن آن ها شده در نتیجه تولید صدا می کنند.
۸: بکارگیری فوم نامناسب در زیر کفپوش پارکت لمینت: استفاده از فوم رول های نامناسب در زیر پارکت لمینت سبب ایجاد صدا در آن می شود. فوم ها در سه نوع معمولی، متالایز و سایلنت در بازار وجود دارند که از جهات شکل و کیفیت دارای تفاوت های بارزی هستند. نصابان حرفه ای این نوع کفپوش ها معتقدند که فوم رول های به کار رفته در زیر پارکت لمینت باید بیشتر از ۲ میلیمتر ضخامت داشته باشند. در صورتی که این میزان ضخامت کمتر در نظر گرفته شود مشکلات فنی بسیاری به وجود آمده در نتیجه کفپوش بعد از مدتی تولید صدا خواهد کرد.
بیشتر بخوانید : تعمیر و تعویض پارکت چگونه است .
روش های برطرف کردن صدای پارکت
از جمله روش های برطرف کردن صدای پارکت لمینت شامل موارد ذیل می باشند:
- کفپوش های پارکت لمینت باید بعد از نصب به طور مداوم مورد بررسی قرار بگیرند تا در به وجود آمدن درز در آن ها، بتوان این کفپوش را تعمیر کرد. همچنین در صورت مشاهده بالا آمدن و یا ایجاد کلیک در کفپوش ها می توان به سرعت آن ها بازسازی کرده و از تولید صدا جلوگیری کرد.
- دومین راه برای برطرف کردن صدای پارکت لمینت انتخاب یک نوع کفپوش مناسب با توجه به محیط و شرایط قرار گرفتن آن است.
- در صورت مشاهده باد کردن کفپوش و پیش از بروز صداهای آزار دهنده لازم است جهت تعویض آن اقدام کرد.
- از پارکت لمینت هایی که عایق صدا می باشند برای پوشاندن کف ساختمان استفاده کرد.
- در زمان نصب کفپوش توجه ویژه ای به سطح زیر آن داشت و از هموار بودن آن اطمینان حاصل کرد.
- علاوه بر استفاده از فوم باکیفیت در زیر کفپوش در صورت نامرغوب بودن باید فورا آن را تعویض کرد. جهت رفع صدای پارکت لمینت لازم است زیر سازها را به طور جدی مورد بررسی قرار دهید. زیرا عدم هماهنگی در زیر ساز کفپوش سبب تولید صدا می شود.
کلام آخر
به طور حتم همه ما خواهان خانه و یا مکانی برای کار کردن خود هستیم که در آن احساس آرامش و امنیت کنیم. استفاده از پارکت لمینت برای پوشش کف ساختمان خانه یکی از راه های رسیدن به این خواسته است البته نباید فراموش کرد که استفاده از این نوع کفپوش ممکن است با مشکلاتی همچون صدا دادن همراه باشد.
علاوه بر موارد ذکر شده در متن فوق جهت جلوگیری از ایجاد صدای پارکت لمینت بهتر است پیش از انتخاب و اجرای این نوع کفپوش با افراد حرفه ای در این رابطه مشورت کرد. زیرا به طور حتم این افراد با بررسی محیط و مکان نصب کفپوش می توانند بهترین و مناسب ترین نوع را به شما پیشنهاد دهند .