دلایل باد کردن پارکت چوبی و تعمیر آن
یکی از اساسی ترین مشکل هایی که انواع پارکت ها با آن رو در رو می شوند نا توانایی و عدم مقاومت آن ها در مقابل رطوبت و آب می باشد و این مشکل دردسر هایی همچون باد کردن پارکت را با خود به ارمغان می آورد که باید از آن جلو گیری کرد و زمانی که این مشکل رخ می دهد باید به تعمیرات رسیدگی کرد . به طور معمول کف پارکت یک کف مقاوم است که از چوب سخت ساخته شده است ولی به آسانی در مقابل تغییر رنگ ، خراش و متورم شدن که از آثار رو در رویی با رطوبت می باشد قرار می گیرد .
جالب است بدانید که این کف پوش ها می توانند وزن های سنگین را به آسانی تحمل کنند ، بنابراین با خالی راحت می توانید آن ها را برای مکان های شلوغ یکی از بهترین گزینه های خود در نظر بگیرید . پارکت ها برای بسیاری از شما عزیزان انتخابی عالی می باشد اما مشکل ذکر شده در بالا شک به دل بسیاری از می اندازد .
415,000 تومان Original price was: 415,000 تومان.399,000 تومانCurrent price is: 399,000 تومان.متر مربع
افزودن به سبد خرید
بیشتر بخوانید : برای مشاهده قیمت پارکت چوبی با نصب وارید شوید
دلایل باد کردن پارکت
در وهله اول باید در نظر داشته باشید که که اکثر کف پوش ها مانند موارد زیر مقاوم در برابر آب می باشند :
- کاشی
- سرامیک
- تخته وینیل لوکس
- کفپوش وینیل
ولی متاسفانه پارکت ها از این قضیه مستثنی هستند و از این ویژگی مهم بهره نمی برند . البته لازم به ذکر است که بدانید نشتی های کوچک اگر در لحظه تمییز شوند مشکلی برای کف پوش شما ایجاد نمی کنند اما عواملی هستند که به کفپوش شما آسیب می رسانند که آن ها عبارت اند از :
- رطوبت بالا ثابت
- نشت چگالش دستگاه
- وجود نم در زیر کف
- نشت زیاد
- نشت آب که به شکاف ما بین تخته های ورقه نفوذ می کند
زمانی که تایل ها با آب و رطوبت زیاد ، خیس می شوند ، تخته ها شروع به خم شدن می کنند و سبک می شوند . که در نتیجه آن حباب زدن ، باد کردن و متورم شدن کف لمینت می باشد که موجب می شود تنش زیادی ما بین تخته های پارکت بوجود بیاید. همچنین نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این کف پوش ها به دلیل تغییرات دما محیط ، منقبض و منبسط می شوند .
همچنین در صورت عدم وجود شکاف های انبساطی ، کف پارکت شما در بد ترین ترین حالت متورم شدن قرار می گیرد و حباب هایی بر روی آن شروع به تشکیل شدن می کنند . و در ضمن محکم چسباندن تخته های پارکت به کف زمین نیز از دیگر دلایل ایجاد تشکیل حباب ها می باشد . و همانطور که می دانید دلیل آشکار دیگر نیز که باعث منبسط شدن پارکت ها می باشد نشت لوله و در نتیجه آن آب زیادی که سریعا تعمیر نشود .
نقش رطوبت در متورم شدن پارکت
اگر تصمیم به پارکت کردن کف منزل خود گرفته اید در وهله اول باید از وجود تهویه مناسب در خانه و عدم تبخیر آب و وجود رطوبت مطمئن شوید .
وجود رطوبت بالا باعث می شود که اصطلاحا دچار رطوبت مداوم شوید که همین امر باعث می شود که حباب ها بوجود بیایند و وقتی که به هسته ورقه می رسند باعث ایجاد تورم می شوند و مشکلات را بر سر راه قرار دهد پس حتما و حتما از وجود رطوبت نرمال در خانه خود مطمئن شوید .
بیشتر بخوانید : برای مشاهده انواع پارکت ها وارد این قسمت شوید
نحوه تشخیص پارکت باد کرده
در وهله اول شما باید بر روی پارکت قدم بزنید و تمام حباب های موجود را بررسی کنید ، اگر حباب ها تنها بر روی یک صفحه و ورقه وجود داشته باشند، این بدان معناست که پارکت از قبل آسیب دیده و باید ریموو شود. اگر در هنگام بررسی کردن حبابی در وسط و مرکز درز کف را پیدا کردید ، این به این معناست که فاصله انبساط کافی وجود ندارد که تخته ها را وادار به فشار و تورم در درز ها می کند .
نحوه برداشتن تخته های پارکت
در ابتدا شما باید به تعمیر کاران متخصص تماس حاصل فرمایید اما اگر خودتان خواستید این کار را انجام دهید باید دقت کنید که استفاده از پیچ گوشتی و چکش به آرامی قالب کف لمینت را بردارید تا قالب آن آسیب نبیند . و سپس صفحات را یکی یکی تا نوبت به تخته آسیب دیده برسد . فضای ما بین دیوار و تخته را چند سانتی متر بررسی کنید تا با بریدن تخته نزدیک به دیوار مشکل را حل کنید و پارکت لمینت خراب شده را با یک نوع جدید و سالم آن جایگزین کنید. زبان و نوک تخته را درون شیار تخته بعدی به آرامی قرار دهیددلایل باد کردن پارکت چوبی و تعمیر آن .
همچنین در صورت استفاده از تخته پیک تنها کاری که باید انجام دهید آن است که پس از ایجاد فضای مناسب ، یک تخته با وزن بالا را در قسمت بالایی تخته پیک بگذارید. انجام این کار باعث می شود که پارکت بدون هیچ کار اضافه تری به خوبی در جای خود قرار بگیرد .
بیشتر بخوانید : آیا میدانید پارکت متری چنده ؟ وارد این لینک شوید تا اطلاعات کامل در مورد قیمت را بدنید
نکات مهم در تعمیر پارکت
دیگر تخته هایی که به آن ها آسیبی نریسده و مشکلی ندارند را به آرامی در جای اولیه خود قرار دهید و سپس کف خود را با دقت بررسی کنید تا از شکاف انبساطی و انقباضی کافی اطمینان حاصل نمایید .
نکته دیگری که سمت عزیزان باید به آن توجه داشته باشید آن می باشد که ورق جدید با قدیمی تطابق رنگ داشته باشد و دو رنگ نشود .
همچنین توجه داشته باشید که اگر کف پارکت شما چسب خورده باشد احتمالا منبع تورمی که در اثر رطوبت ایجاد می شود ، ایجاد نشود .
سپس بعد از چسباندن ورقه ها ، با جذب شدن آب و رطوبت به وسیله چسب ، مفاصل موجود در تخته کف امکان آن را دارد که اندکی اندکی دچار تورم شود . ولی خیالتان راحت باشد زیرا جای نگرانی خاصی وجود ندارد و این حالت دائمی نمی باشد و معمولا طی گذر بیست تا بیست و دو روز آینده بعدز انجام عملیات از میان می رود و دیگر اثری از آن نخواهد بود .
2 نظر در “دلایل باد کردن پارکت چوبی و تعمیر آن”
سلام چیکار کنم لبه های پارکت ورم نکنه؟
درود بر شما
لبه های پارکت با رطوبت مداوم دچار تورم میشود. بهتر است منبع رطوبت را از بین ببرید تا پارکت دچار تورم نشود.