نحوه ساخت پارکت و ویژگی‌های آن

نحوه ساخت پارکت و ویژگی‌های آن | دکوراسیون داخلی رونیا

پارکت یکی از به‌روز‌ترین و زیباترین محصولاتی است که برای زیباسازی داخلی ساختمان‌ها استفاده می‌گردد. ولی بسیاری از افراد با انواع پارکت، جنس آن و تفاوت آن با سایر محصولات مشابه مانند لمینت آشنا نیستند. در نتیجه این موضوع باعث سردرگمی افراد هنگام انتخاب پارکت می‌شود. اگر شما هم قصد تغییر دکوراسیون منزل خود را دارید و برای خرید پارکت دچار تردید هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

نحوه ساخت پارکت و ویژگی‌های آن | دکوراسیون داخلی رونیا

تفاوت پارکت، لمینت و…

پارکت‌ها در واقع پازل‌هایی ساخته شده از جنس چوب خالص درختان هستند که برای زیباسازی کف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. نحوه ساخت پارکت با محصولات مشابه بسیار متفاوت است. اصلی‌ترین تفاوت پارکت و لمینت این است که لمینت ساخته شده از چندین لایه چوب فشرده شده و MDF است. همین موضوع اصلی‌ترین فاکتور خریداران هنگام انتخاب است.

 پارکت به علت استفاده از چوب خالص، عمر بیشتری دارد. همچنین گرما و حس مثبت بیشتری در محیط جاری می‌نماید ولی در عین حال در برابر آب و اجسام نوک‌تیز مقاوم نیست. در حالیکه لمینت عمر کوتاه‌تری داشته (حدود ده سال) ولی مقاومت بیشتری نسبت به آب و ضربه دارد. قابل ذکر است که نوع دیگری از این دو محصول وجود دارد که پارکت-لمینت نام دارد و جنس آن مخلوطی از هر دو بوده و کارآیی و عمر بهتری نسبت به هر دو نوع دارد. انتخاب اینکه کدام یک از این موارد بهتر است براساس نظر خریدار و ویژگی‌های منزل او متغیر است.

تفاوت پارکت، لمینت و... | دکوراسیون داخلی رونیا چگونگی نحوه ساخت پارکت لمینت | دکوراسیون داخلی رونیا

نحوه ساخت پارکت چگونه است؟

اگر تصمیم شما خرید پارکت است، ممکن است بخواهید بدانید پارکت چگونه ساخته می‌شود؟ و یا پارکت باید چگونه ساخته شود تا کیفیت بهتری داشته باشد. کیفیت این کفپوش چوبی یکی از مهم‌ترین المان‌های قابل بررسی در هنگام انتخاب است که به نحوه ساخت پارکت بستگی دارد. در ادامه مراحل ساخت پارکت را بررسی می‌کنیم.

مرحله اول

همانطور که گفتیم پارکت از چوب خالص درخت یعنی تنه‌های بریده شده درخت ساخته می‌شود. پس مسیر ساخت پارکت از جنگل شروع می‌شود. کارشناسان ابتدا درخت‌هایی با کیفیت چوب مناسب ساخت پارکت را انتخاب کرده و برای قطع شدن نشانه‌گذاری می‌کنند. درخت‌هایی که برای ساخت پارکت استفاده می‌شوند می‌توانند مانند بلوط قرمز، افرا، چری، راش، گردو و… باشند که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. تنه‌های بریده شده چوب پس از قطع و سورت شدن به کارخانه فرستاده شده و برش داده می‌شوند. سپس چوب‌های برش خورده با استفاده از گونیا و دستگاه‌های مخصوص صاف و یکسان می‌شوند.

کار برش دادن الوارهای چوب برای ساخت پارکت می‌بایست بسیار دقیق انجام شود، این کار هم از لحاظ کیفی مهم است هم از لحاظ زیبایی نهایی پارکت. اگر الوارهای چوبی به خوبی برش داده نشوند قطعات پارکت به خوبی کنار هم چفت نمی‌شوند و هنگام راه رفتن صدا‌های آزاردهنده تولید می‌کنند. سایز الوارهایی که برای ساخت پارکت استفاده می‌شوند در دنیا یکسان است و استاندارد مشخصی دارد. میزان انحراف در برش تخته‌های چوبی پارکت باید کمتر از 0.01 باشد.

مرحله دوم

در مرحله دوم چوب‌های برش خورده در شرایطی خاص قرار می‌گیرند تا خشک شوند. چگونگی خشک شدن چوب یکی از مهم‌ترین نکات در نحوه ساخت پارکت است. زیرا وجود رطوبت در چوب باعث دفرمه شدن پارکت در حین کار می‌گردد. خشک شدن در دو مرحله انجام می‌شود که با توجه به جنس چوب بین 5 تا 21 روز زمان می‌برد. در طی این مدت رطوبت چوب مداوم چک می‌شود.

مرحله سوم

در مرحله بعد برای بالا بردن کیفیت چوب، تخته‌های چوب با کیفیت و خشک شده را با فرمولی خاص به یکدیگر می‌چسبانند و تخته‌ای چند لایه می‌سازند. این کار برای جلوگیری از به وجود آمدن شیار در پارکت و بالا بردن تحمل‌پذیری آن است. با وجود این کار اگر در حین ساخت پارکت شیاری در لایه‌های بالایی به وجود بیاید، با استفاده از سمباده و مواد شیمیایی ترمیم خواهد شد. کیفیت نهایی پارکت چوبی، به این مرحله‌ی چند لایه‌ سازی بسیار وابسته است.

پارکت لمینت چکونه ساخته میشود؟ | دکوراسیون داخلی رونیا

آخرین گام در نحوه ساخت پارکت

در آخرین مرحله ساخت پارکت چوبی، تخته‌های چند لایه تولید شده باید به شکل کاربردی دربیایند. این مرحله شامل چند بخش زیر است:

  1. تخته‌های چوب سمباده خورده و صیقل داده می‌شوند.
  2. به شکل پازل فرم داده می‌شوند تا قابل نصب و اجرا شوند.
  3. متناسب با نوع کار در چند مرحله رنگ و روغن مخصوص زده می‌شوند.

سخن آخر

در این مقاله سعی شد تا ویژگی‌ها و نحوه ساخت پارکت را بررسی نماییم. پارکت در عین زیبایی منحصر به فردی که به محیط می‌بخشد، نیاز به مراقبت‌های ویژه‌ای دارد تا بتوان مدت طولانی‌تری از آن استفاده کرد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های پارکت‌های چوبی آن است که حتی پس از مدت طولانی استفاده، کیفیت آن کم نمی‌شود و تغییرات ظاهری آن را نیز می‌توان با ساب زدن و مواد شیمیایی به شکل اولیه برگرداند. برای دیزاین داخلی منازل استفاده از پارکت در کنار یک کاغذ دیواری شیک می‌تواند نمای بسیار لوکسی به وجود بیاورد. از این رو اگر قصد بازسازی خانه قدیمی خود را دارید شرکت طراحی دکوراسیون داخلی رونیا برترین و زیباترین انواع پارکت و کاغذ دیواری را به شما ارائه می‌نماید. برای مشاهده محصولات رونیا اینجا را کلیک کنید.

2 نظر در “نحوه ساخت پارکت و ویژگی‌های آن

  1. آرمان گفت:

    پارکت ها در تمامی محیط خانه قابل استفاده هستند ؟

    1. مشاور دکوراسیون داخلی رونیا گفت:

      پارکت بر روی تمام کف منزل یا محل کار قابل اجراست و میتوان برای فضاهایی که احتمال آب ریزی دارد از کفپوش های پی وی سی طرح پارکت نیز استفاده نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 20 =