کفپوش مناسب برای گرمایش از کف
در انتخاب و خرید کفپوش مناسب برای گرمایش از کف باید دو نکته اساسی به شدت مورد توجه قرار گیرد. اولین مورد ایجاد گرمایش یکنواخت با حفظ کارایی سیستم گرمایش از کف بوده و دومین گزینه حفظ زیبایی داخلی ساختمان است. گرمایش از کف از جمله تکنولوژی هایی است که در سال های اخیر جهت گرم کردن کف ساختمان ها در فصول سرد سال به شدت مورد استقبال واقع شده است.
این تکنولوژی به دلیل ایجاد گرمای یکنواخت در سراسر ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی بسیار پرکاربرد بوده است. استفاده از این تکنولوژی می تواند منجر به حدود 25 تا 30 درصد صرفه جویی در مصرف انرژی شود. اما ترکیب این تکنولوژی با کفپوش مناسب موضوعی است که باید به صورت ویژه مورد بررسی قرار گیرد. در ادامه به طور کامل به معرفی انواع کفپوش مناسب برای گرمایش از کف خواهیم پرداخت.
انواع کفپوش مناسب برای گرمایش از کف
قبل از انتخاب کفپوش مناسب برای گرمایش از کف بهتر است با انواع آن به طور کامل آشنا شده و از مزیت ها و معایب هر یک آگاه شوید. همان طور که گفته شد کفپوش ها انواع مختلفی دارند و هر یک دارای معایب و مزایایی هستند. لمینت، پارکت، سرامیک، موزاییک، موکت و غیره از جمله کفپوش هایی هستند که می توانند برای پوشش دهی کف ساختمان مورد استفاده قرار گیرند. اما هر یک از این پوشش ها در مجاورت گرما تغییراتی را از خود نشان می دهند. در نتیجه در انتخاب کفپوش مناسب برای ساختمان هایی که در آن ها از سیستم گرمایش از کف استفاده شده است باید به نکات مهمی از جمله مقاومت حرارتی توجه شود.
ویژگی های کفپوش مناسب برای گرمایش از کف
در این بخش سعی داریم به معرفی ویژگی های یک کفپوش مناسب برای گرمایش از کف بپردازیم. همان طور که در بخش قبل اشاره شد میزان مقاومت و تغییرات کفپوش های مختلف در مجاورت حرارت متفاوت است. بنابراین در انتخاب یک کفپوش مناسب برای گرمایش از کف باید به مقاومت حرارتی آن به طور ویژه توجه شود.
از دیگر موضوعاتی که در انتخاب یک کفپوش مناسب برای گرمایش از کف باید مورد توجه قرار گیرد می توان به ضخامت آن اشاره کرد. ضخامت کفپوش می تواند در میزان انتقال گرما توسط آن تأثیر بگذارد. در ادامه به طور مفصل به بررسی هر یک از این ویژگی ها اشاره خواهیم نمود.
تاثیر ضخامت و چگالی کفپوش بر گرمایش کف
کفپوش مناسب برای گرمایش از کف باید از ضخامت استانداردی برخوردار باشد. همچنین چگالی آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد. بهترین کفپوش ها برای استفاده در ساختمان هایی که دارای تکنولوژی گرمایش از کف هستند، نمونه هایی است که دارای ضخامت کم و چگالی بیشتر باشند. این نوع کفپوش ها با سیستم گرمایش از کف سازگار تر خواهند بود. همچنین می توانند حرارت را به راحتی و به صورت یکنواخت انتقال دهند.
کفپوش مناسب برای گرمایش از کف دارای ضخامت استانداردی است. بالا بودن ضخامت کفپوش می تواند آن را تبدیل به یک عایق حرارتی کرده و از انتقال گرمای صحیح در فضای داخلی ساختمان جلوگیری کند. بر اساس استاندارد های موجود بهترین ضخامت کفپوش برای ساختمان های مجهز به سیستم گرمایش از کف، 18 میلی متر است. این ضخامت می تواند کارایی سیستم گرمایش از کف را به راحتی حفظ کند و در عملکرد آن اختلالی ایجاد نمی کند.
مقاومت حرارتی کفپوش
همان طور که قبلاً اشاره شد از مهم ترین ویژگی های یک کفپوش مناسب برای گرمایش از کف ، مقاومت حرارتی آن در برابر تغییرات دما است. گرمایی که توسط سیستم گرمایش از کف ایجاد می شود می تواند به مرور زمان میزان رطوبت میان بافتی موجود در کفپوش را از بین برده و منجر به خشک شدن یا تخریب آن شود. همان طور که می دانید پارکت ها از جنس چوب ساخته می شوند و یا پارکت طرح چوب می باشند . در نتیجه گرما می تواند بر بافت آن ها تأثیر بگذارد.
مجاورت مداوم پارکت با حرارت می تواند منجر به تغییر شکل و ایجاد فرورفتگی در پارکت ها شود. البته کیفیت پارکت در این امر تعیین کننده است. بنابراین می توان گفت پارکت مرغوب و با کیفیت می تواند یک کفپوش مناسب برای گرمایش از کف باشد. همچنین نحوه نصب نیز می تواند بر میزان دوام و ماندگاری کفپوش تأثیر بگذارد.
مقایسه انواع کفپوش مناسب برای گرمایش از کف
بر اساس آنچه گفته شد، لمینت یک کفپوش ارزان برای گرمایش از کف است. لمینت از جنس فیبر چوبی ساخته شده است. این کفپوش در مقایسه با پارکت های چوبی در برابر حرارت مقاوم تر بوده و طول عمر بالاتری خواهند داشت. لمینت ها در برابر تغییرات دمایی دچار تغییر شکل نمی شوند. همچنین میزان انقباض و انبساط آن ها در برابر حرارت های مختلف در مقایسه با پارکت ها کمتر است. زیرا پارکت ها از چوب طبیعی ساخته شده و رطوبت خود را در معرض حرارت از دست داده و دچار تغییر شکل می شوند.
سرامیک نیز به عنوان یک کفپوش مناسب برای گرمایش از کف شناخته می شود. سرامیک ها در مقایسه با لمینت و پارکت های سازگار با سیستم گرمایش از کف، اقتصادی تر بوده و در دسترس تر هستند. سرامیک از نظر انتقال یکنواخت حرارت و حفظ گرما در خود نیز نسبت به پارکت و لمینت بهتر عمل می کند.
برای افزایش طول عمر کفپوش مورد استفاده در سیستم های گرمایش از کف بهتر است از روشن کردن سیستم تا 24 ساعت بعد از نصب کفپوش ها خودداری کنید. همچنین افزایش دما باید به صورت تدریجی و طی چند روز انجام شود. به منظور جلوگیری از تغییرات دمایی ناگهانی از کاهش دمای یکباره و خاموش کردن ناگهانی سیستم نیز خودداری کنید.
بعد از نصب کفپوش مناسب برای گرمایش از کف مانند پارکت، لمینت و غیره از موکت استفاده نکنید. زیرا موکت می تواند منجر به حبس گرما شود. همچنین بهتر است به دستورالعمل های سازنده به صورت دقیق توجه شود تا طول عمر کفپوش افزایش یابد.
نتیجه گیری
به طور کلی در انتخاب یک کفپوش مناسب برای گرمایش از کف ، باید به مقاومت حرارتی و ضخامت آن توجه شود. سرامیک، پارکت های سازگار با سیستم گرمایش از کف و لمینت بهترین گزینه برای این کار هستند. در این میان سرامیک اقتصادی تر بوده و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از یک کاغذ دیواری شیک و یک کفپوش سازگار با سیستم گرمایش از کف می تواند فضایی ایده آل را در هر ساختمان ایجاد کند.
2 نظر در “کفپوش مناسب برای گرمایش از کف”
کفپوش ها واقعا نقش مهمی در گرمایش خونه دارن ؟
با سلام
کفپوش تاثیر بسیار کمی برای انتقال سرما از کف را دارند ولی پارکت بسیار مناسب است و از تبادل مستقیم سرمای کف جلوگیری میکند و دمای مطبوعی برای کف خانه ایجاد می نماید. برای گرمایش از کف پارکت با کیفیت گزینه ی مناسبی است.