بهترین کفپوش برای مکان های مرطوب کدام است؟ کیفیت محلی که در آن زندگی یا کار میکنیم را باید از جنبههای مختلفی مورد بررسی قرار داد. نقشه، مصالح به کار رفته در زیر ساخت و نوع معماری ظاهری (از لحاظ زیبایی شناسی و کیفیت مصالح بکار رفته) مهمترین آیتمهای یک ساختمان است. ما در این مطلب به یکی از این آیتمها و مصالح بکار رفته در آن میپردازیم. کفپوش آیتم بسیار مهم و تاثیر گذاری به لحاظ زیبایی و نگهداری ساختمان است. تا به امروزه از مواد و مصالح بسیاری جهت کفپوش ساختمان استفاده شده است و میشود.
اما اگر بخواهیم یکی از معیارهای مهم مهندسی کفپوش را مد نظر قرار دهیم، مقاومت کفپوش در مقابل رطوبت است؛ زیرا وقتی مدام در معرض رطوبت باشد دچار ساییدگی و پوسیدگی میشود و محلی برای رشد قارچ و کپک خواهد بود. آشپزخانه و حمام از جمله جاهایی است که در ساختمان بیشتر در معرض رطوبت وآب قرار دارد. در ادامه به انواع کفپوشهایی که برای این قسمتها استفاده میشود، میپردازیم.
کفپوش ها از چه موادی ساخته شده اند؟
قبل از اینکه بخواهیم توضیح دهیم کدام نوع کفپوش مناسب چه قسمتی از منزل ما است یا کدام نوع بهتر و بدتر است، بهتر است از مواد بکار رفته در کفپوشها آگاه شویم. این آگاهی در انتخاب نوع کفپوش به ما کمک شایانی خواهد کرد. برای تولید کفپوشها از مواد آلی و معدنی استفاده میکنند. اما نه به طور مطلق بلکه به شکل ترکیبی از دو نوع مواد که در هر نوع کفپوش نسبت درصد مواد الی به معدنی متفاوت است. در ادامه به مثالی از پوششها و مقدار مواد بکار رفته و کارایی آنها میپردازیم.
پارکت لمینت از هر دو مواد ساخته شده است. سطح لمینت از مواد مصنوعی ساخته است. اما قسمت زیرین لمینت از فیبر فشرده شده (فیبر فشرده شده از خورده چوب ساخته میشود) تولید خواهد شد. به همین دلیل، برای استفاده در قسمتهایی از منزل که مرطوب بوده، بهتر است استفاده نشود؛ مگر آنکه با ترفندی، مانع نفوذ آب به قسمتهای زیرین شوید.
اما در کل بهتر است از این نوع پوشش در مکانهای مرطوب استفاده نشود. مورد بعدی که میخواهیم مورد بررسی قرار دهیم کفپوش بامبو است. کفپوش بامبو علاوه بر بامبو از چسب و رزین زیاد در ساخت آن استفاده شده است. این نوع کفپوش در مقایسه با کفپوش لمینت که سطح آن کاملا مصنوعی است، برای نقاط مرطوب مناسبتر است.
کفپوش بامبو
<< به دنبال یک تغییر اساسی با کمترین هزینه هستید؟ کاغذ دیواری ارزان را دست کم نگیرید! >>
لیست کفپوش های مناسب برای مکان های مرطوب
برخی کفپوشها گزینه مناسبی برای مقابله با رطوبت هستند. می توان با اطمینان برای آشپزخانه، حمام و هر مکان دیگری که در معرض رطوبت است از انها استفاده کرد:
- ورقه وینیل: یکی از کفپوشهای که مناسب مناطق مرطوب در منزل است ورقه وینیل است. در مورد مقاومت آنها، مدلهای فعلی کفپوشهای وینیل کیفیت بسیار بالایی دارند مقاومت خوبی در برابر خط و خش، ضربه، تماس مستقیم با آب دارند و نصب بسیار آسانی دارند. تنها چیزی که باید از آن مطمئن شویم این است که محل نصب وینیل ناهمواری وجود نداشته باشد. اگر وجود داشته باشد، باید از قبل اصلاح شود.
- کاشی وینیل: یک کفپوش ارتجاعی و 100 درصد ضد آب است. اما به دلیل وجود درزهای بسیار، قابلیت نفوذ آب به سطح زیرین آن وجود دارد.
- تخته کفپوش لوکس وینیل: تخته کفپوش وینیل دارای تعدادی تخته به عرض 18 و طول 122 سانتیمتراست. به واسطه سیستم قفل و ضربه نصب میشود. اما باید به دقت نصب شود که درزی برای نفوذ آب وجود نداشته باشد. سطح تخته لوکس وینیل دارای سطح کاملا ضد آب است.
- بتن: بهترین کفپوش از لحاظ مقاومت و آببندی بتن است. اما به دلیل ساده بودن کمتر از آن استفاده میشد. اما امروزه به دلیل خلاقیت در طرح ها و بافتهای آن جایگاه بهتری نزد مشتریان یافته است.
- کاشی پرسلان: یک کاشی سرامیکی است که از خاک رس بسیار ریز در دمای پخت بالا ساخته میشود، به همین جهت برای مناطقی که فشار آب زیاد دارند، بسیار مناسب است. براساس تاییدیه انجمن آزمایش و مواد آمریکا درجه جذب آب کاشی پرسلان حداکثر 5 درصد است. نکتهای که در نصب کاشی پرسلان مدنظر باید قرار داد، این است که درزهای کاشی باید به خوبی آببندی شود و راه نفوذ آب به لایههای زیرین کاملا بسته شود.
- سرامیک: سرامیک هم مشابه کاشی پرسلان با اندک تفاوتهای جزئی است. سرامیک بیشتر مناسب جاهایی است که آب راکد باشد و فشار نداشته باشد.
ورقه لمینت
سرامیک
<< خرید کفپوش pvc مناسب مکان های اداری و مسکونیف بیمارستانی، ورزشی و… >>
کفپوش لمینیت مناسب چه مکانهایی است؟
پیشرفت نوآوری در تولید این نوع کفپوش آن را به گزینهای مورد توجه تبدیل کرده است. مواد ضد آب، نصب آسان و دوام بالا کفپوش لمینت را برای استفاده در آشپزخانه و حمام و مناطق پر رفتوآمد مثل راهرو گزینه مقبولی کرده است. کفپوش لمینت علاوه برکف، قابل پوشش دهی روی دیوار نیز هست. البته قبل از نصب دیوار باید از لحاظ تراز و خشک بودن سطح آماده باشد.
در هنگام خرید کفپوش لمینت به چه نکاتی دقت کنیم؟
مهمترین نکاتی که در هنگام خرید لمینت مد نظر قرار دهیم، ضخامت و درجه بندی AC محصول است. ضخامت تختههای لمینیت بین 12 تا 17 میلیمتر است. این ضخامت مستقل از هسته و پد متصل به آن است. تفاوت ضخامت سبب تفاوت در مقاومت نسبت به تولید صدا و ایجاد تورفتگی براساس ناهمواری در بستر زیرین کفپوش میشود.
AC در واقع معیاری است که به وسیله آن مقاومت کفپوش را مورد سنجش قرار میدهند که بین 1 تا 5 درجه بندی میشود. هر درجه AC مناسب یکی از قسمتهای منزل است.
- AC1: مناسب اتاق خواب یا هر جایی که تردد کمتر است.
- AC2: مناسب مکانهایی که مقدار رفتوآمد در حد متوسط است.
- AC3: مناسب مناطق پر تردد مانند آشپزخانه و راهرو است.
- AC4: قابل استفاده برای مناطق پر تردد منزل و حتی قابل استفاده در مکانهای تجاری است.
- AC5: قابل استفاده برای مکان هایی با رفتوآمد بسیار زیاد در ساختمانهای است.
<< خرید کفپوش الواری کلاسیک از بهترین نوع کفپوش پی وی سی >>
سخن آخر
امروزه صنعت کفپوش پیشرفت چشمگیری کرده است. شما میتوانید هر نوع کفپوشی با هر سلیقه و با هر کیفیت مورد انتظار خود و حتی مناسب با پول خود تهیه کنید. کفپوش دارای قابلیتهای مهمی همچون ضدآب بودن هستند.
می توان متناسب با نوع مکان که در معرض آب زیاد، آب دارای فشار، آب راکد یا فقط رطوبت است کفپوش تهیه کرد. کفپوش لمینت برای مناطق مرطوبی همچون آشپزخانه یا مناطق پر رفتوآمد مثل راهرو گزینه به صرفهای است.